26 april in de Tolhuistuin in Amsterdam

S-Town Verwerkingsborrel

S-Town, de zevendelige podcast van de makers van Serial en This American Life over een excentrieke klokkenmaker in Alabama, is een luisterervaring om even te verwerken. Bij voorkeur met andere fans. Grenzeloos Geluid organiseerde een borrel in de Tolhuistuin. 

 

19 maart in de Brakke Grond in Amsterdam, 28 maart bij deBuren in Brussel

Het egodocument

'Het is mezelf die ik portretteer', zei Michel Montaigne (1533-1592), de schepper van het essay. Zijn woorden lijken geschreven voor podcastmakers, die hun intieme relatie met de luisteraar benutten voor hoogstpersoonlijke beschouwingen. Verrijken egodocumenten het medialandschap? Kan een audio-essay ook té persoonlijk zijn?

Tijdens deze intieme editie van Luister in het Duister presenteren Maartje Duin en Katharina Smets Nederlandse, Vlaamse en internationale egodocumenten. Met een live uitvoering van Nyk de Vries' autobiografische hoorspel Renger, een nieuw audio-essay van Katharina Smets en werk van de ultieme 'ego-documentarian' Jonathan Goldstein (WireTap, Heavyweight). Schrijfster Nikki Dekker bracht in Brussel een ode aan Montaigne. 

Het Vlaamse tv-kanaal Canvas maakte een longread verslag van deze luisteravond. Bekijk deze hier

Schrijver Nyk de Vries met zijn hoorspel Renger.