DE OPDRACHT IN 2017

Grijp je microfoon, smartphone of taperecorder en maak 3 minuten radio met (1) een geluid van iets dat bruist, (2) een vreemde in het verhaal en (3) een plant in de titel. Denk bij radio niet alleen aan wat door de ether schalt, maar ook aan de sprankelende audioverhalen in podcasts.  Een hoorspel, radiodocumentaire, soundscape en alles wat daar tussin zit kan meedingen naar de hoofdprijs. De hoofdprijs wordt uitgereikt door een professionele jury, de fans kunnen stemmen op de publieksprijs. En de jongste deelnemers (-16) maken kans op het Korte Golfje. 

Je maakt kans op cheques voor opname-apparatuur, en de winnaar krijgt ook een persoonlijke Skype-sessie met de geweldige Londense producer Eleanor McDowall (onder meer van het bekroonde radioverhalen programma Short Cuts op BBC Radio 4)

STUUR JE INZENDING IN WAV-FORMAAT NAAR WEDSTRIJD@KORTEGOLF.EU
DEADLINE 1 NOVERMBER 2017 23:59

Opgelet! Maak gebruik van rechtenvrije muziek. Dan kunnen we jouw stuk op op het internet en de radio laten horen.  Opfreemusicarchive.org is heel wat te vinden.

ONLINE / ON AIR

De beste inzendingen zijn op zondag 17 december 2017 te horen tijdens een feestelijke luisternamiddag in Amsterdam in de Brakke Grond. De presentatie is in handen van Katharina Smets en Tjitske Mussche. En er is meer. Wanneer je een stuk inzendt maken de organisatoren van Korte Golf het online en on air beschikbaar. Zo is je stuk samen met de andere inzendingen te horen op de website van Korte Golf, het Vlaams Cultuurhuis Brakke Grond en het Vlaams-Nederlands Huis deBuren.  Kom je in de shortlist van vijf terecht, dan wordt je stuk gespeeld op Radio 1 België en op NPO Radio 1 Nederland. Ook vrije en locale radio's zenden graag korte golven uit.

DE JURY

 De deskundige jury, die de inzendingen anoniem onder oren krijgt, kiest de beste Korte Golven als genomineerden voor de Korte Golf juryprijs 2017. 

Vragen? Contacteer ons.