OPDRACHT

Grijp je microfoon, smartphone of taperecorder en maak 3 minuten radio met (1) een slaapliedje, (2) een afgeluisterd gesprek en (3) een kledingstuk in de titel. Denk bij radio niet alleen aan wat door de ether schalt, maar ook aan de sprankelende audioverhalen in podcasts.  Een hoorspel, radiodocumentaire, soundscape en alles wat daar tussenin zit kan meedingen naar de hoofdprijs.

STUUR JE INZENDING IN WAV-FORMAAT NAAR WEDSTRIJD@KORTEGOLF.EU
DEADLINE 1 SEPTEMBER 2016 23:59

Opgelet! Maak gebruik van rechtenvrije muziek. Dan kunnen we jouw stuk op internet en op de radio laten horen. Op freemusicarchive.org is heel wat te vinden.

ONLINE / ON AIR

De beste inzendingen zijn op zondag 2 oktober 2016 te horen tijdens een luisternamiddag in Amsterdam in de Brakke Grond, tijdens het audioverhalen festival Oorzaken (30.09.2016 > 02.10.2016). De presentatie is in handen van Katharina Smets en Tjitske Mussche.

En er is meer. Wanneer je een stuk inzendt maken de organisatoren van Korte Golf het online en on air beschikbaar. Zo is je stuk samen met de andere inzendingen te horen op de website van Korte Golf, het Vlaams Cultuurhuis Brakke Grond en het Vlaams-Nederlands Huis deBuren.  Kom je in de shortlist van vijf terecht, dan wordt je stuk gespeeld op Radio 1 België en in het radioprogramma Nooit Meer Slapen, het dagelijks cultuurprogramma op NPO Radio 1 Nederland. Ook vrije en locale radio's zenden graag Korte Golven uit.

DE JURY

De jury bestaat uit Joris Vergeyle (radiomaker De ochtend - Radio 1), Ester Naomi Perquin (dichter, presentator Nooit meer Slapen) en Peter van de Witte (componist, deel van cabaretduo Droog Brood). Deze deskundige jury, die de inzendingen anoniem onder oren krijgt, kiest de beste Korte Golven als genomineerden voor de Korte Golf juryprijs 2016. 

Vragen? Contacteer ons.